Informacje
INFORMACJE OGÓLNE
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie CPR
- Centralnego Rejestru Przedsiębiorstw
- Baza Danych Weterynaryjnych Numerów Identyfikacyjnych Pobierz
DZIAŁ ZAKAŹNY
Określenie wieku lisów - Pobierz
Informacja dla hodowców drobiu - Pobierz
Utrzymujesz ptaki- bioasekuracja - Pobierz
Zasady ochrony drobiu przed grypą ptaków. Zasady ochrony drobiu przed chorobą -Pobierz
Informacja na temat wirusa Schmallenberg - Pobierz
Afrykański pomór świń - ASF
Rozporządzenie MRiRW z 9.02.2018 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie środków podejmowanych
w związku z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń - Pobierz
Jak postępować w przypadku znalezienia padłego dzika - Pobierz
Wytyczne dotyczące postępowania w przypadku znalezienia padłego dzika - Pobierz
Co to jest afrykański pomór świń - Pobierz
Informacja dla myśliwych i leśników dotycząca afrykańskiego pomoru świń - Pobierz
Informacja dla hodowców trzody chlewnej dotycząca afrykańskiego pomoru świń - Pobierz
ASF Materiały szkoleniowe dla Lekarzy Weterynarii - Pobierz
ASF Materiały szkoleniowe dla hodowców i producentów świń - Pobierz
Ulotka, Informacja - na temat wirusa ASF - Pobierz
Informacja na temat wirusa ASF - Pobierz
Wysoce zjadliwa grypa ptaków - HPAI
Ulotka, informacja - wirus wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI), podtypu H5N8 - Pobierz
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 4 kwietnia 2017 r.
w sprawie zarządzenia środków związanych z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków - Pobierz
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla myśliwych. Dotyczące postępowania podczas polowań na ptactwo łowne, w związku z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI)
podtypu H5N8 u dzikich ptaków w Polsce. - Pobierz
Informacja o zasadach ochrony gospodarstw przed wniknięciem czynnika zakaźnego-bioasekuracji - Pobierz
Wytyczne dla hodowców drobiu - Pobierz
HIGIENA ŻYWNOŚCI
Poradnik dobrych praktyk higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich
w farmerskimi i rzemieślniczym przetwórstwie mleka do wglądu w PIW
Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego – wymagania z zakresu bezpieczeństwa żywności - Pobierz
Wymagania weterynaryjne przy uboju zwierząt na terenie gospodarstwa przy produkcji mięsa
na użytek własny - Pobierz
Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierząt
gospodarskich kopytnych poza rzeźnią - Pobierz
Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia
zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej - Pobierz
Poradnik dla producentów rolnych prowadzących dostawy bezpośrednie, sprzedaż bezpośrednią,
działalność marginalną, lokalną i ograniczoną, gospodarstwa agroturystyczne
oraz oferujących produkty tradycyjne. - Pobierz
Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu „rzeźni rolniczej” - poradnik - Pobierz
Wymagania weterynaryjne przy prowadzeniu uboju na użytek własny - poradnik - Pobierz
BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PASZ
Informacja dla hodowców zwierząt gospodarskich - zakaz stosowania mączek mięsno - kostnych - Pobierz